Lemon Drizzle cake
Har länge velat baka en lemon drizzle cake som är en väldigt popular kaka här borta. Det är en sockerkaka med citron och citronglasyr. Superenkelt! Men har aldrig smakat den förut så nu tänkte jag baka en.
Gjorde en vanlig sockerkaka med lika mycket mjöl, ägg och socker. Lika kräver lika eller något heter visst metoden.
Sockerkaka:
3 ägg (170g)
mjöl (170g)
Socker (170g)
rumstempererat smör (170g)
2 tsk bakpulver
rivet skal ifrån två citroner
Glasyr:
Juicen från två citroner
110g florsocker
Låt smöret bli rumstempererat. Vispa ihop alla ingredienser med en slev eller elvisp. Blanda i bakpulvret i mjölet innan du häller i det.
Smöra en form, eller använd bakplåtspapper.
Grädda i mitten av ugnen i ca 20-30 minuter beroende på form och ugen. En sticka ska vara helt torr, då är kakan klar.
Medans kakan gräddas kan du göra glasyren. Blanda florsocker och citronsaft och ställ åt sidan.
När du tagit ut kakan ur ugnen stick en massa hål i kakan, med typ ett grillspett ända ner i botten. Häll over glasyren. Låt stelna en liten stund.
Smakar underbart när den är varm men lika god dagen efter.