livinginthesilvercity.blogg.se

En blogg om och av mig :)

Farmors 87 års dag

Publicerad 2016-07-16 23:05:17 i Allmänt,

I måndags fick farmor sin födelsedags present. En resa runt Vättern med mat och fika inkluderat. Farmor ville inte har mer saker I present eftersom hon tyckte hon redan har för mycket grejer. Så de senaste åren brukar vi åka på utflykt istället.

 Vi började  resan mot Jönköping och medhavd picknick på Gyllne uttern. Sedan två snabba stopp vid Flättinge och Rudenstams för att lämna av ett mobilskal och saga hej till Sandra och Linnea.

Första ordentliga stoppet gjorde vi I Hjo där vi stannade för lunch. Vi hittade en mysig resturang vid hamnen. Passade även på att bada benen I vättern. Lite kallare än småsjöarna men inte så farligt egentligen.

Efter lunch stoppet körde vi till Forsvik och Karlsborgs trakten eftersom farfar kom ifårn trakten och ett antal släktingar ligger begravda på olika kyrkogårdar I området. Vi hittade farfars pappas grav också, förut har de inte vetat vem han var men eftersom papa gillar att släktforska så har han nu hittat honom. Visade sig att han låg väldigt nära, I nästa rad nedanför pappas mamma. Kändes lite oväntat att de låg så nära utan att vi hade vetat om det.

 Sista stoppet gjorde vi I Askersund där vi tog en fika på ett gammaldags café. Tjejen som jobbade där pratade dock bara engelska vilket kändes lite konstigt med tanke på at thon jobbade i Sverige med kunder som inte alla kanske kan engelska,

 Efter fikat åkte vi hemåt. Tror att farmor var nöjd iallafall vilket ju I slutändan är det som räknas.

 
 
 

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Elin

Välkommen hit! Feel free to explore och lämna gärna en kommentar eller två :)

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela