livinginthesilvercity.blogg.se

En blogg om och av mig :)

Stirling Castle

Publicerad 2016-05-27 15:45:00 i Allmänt,

Dagen efter vi kom tillbaka till Edinburgh gjorde vi ytterligare en dagstripp. Den här gången till Sterling Castle. Turligt nog för somliga var det fritt inträde på de med Militärt ID kort. Vi andra vanliga dödliga fick betala £14.50 för som sagt studentrabatter existerar inte. Men vi ska ju vara glada att vi kan finansiera kulturen och vi spenderade nog en 4-5 timmar där så vi för väl anse det värt det. Dessutom lyckades vi ju spara in parkerings avgiften eftersom vi betalade under slottet och gick kanske 50 meter extra, medans den som ville köra ända upp till slottet kunde göra det och betala 4 pund.

Slottet ligger som på en höjd och är lite likt Edinburgh castle för den som varit där. Slottet byggdes ifrån början på 1100-talet men man tror att det låg fort där ännu tidigare åtminstone ifrån järnåldern. Dock är byggnaderna som står där idag mest ifrån 1490-1600. Det anses vara ett av de viktigaste slotten i Skottlands  historia, både på grund av sin arkitektur och politiska och militära värde. 

För den som gillar slott och historiska byggnader så är det värt ett besök, det är betydligt mer sevärt än tex Dunnotar Castle, även om det slottet är häftigare miljö. Det tråkigaste med Slottet var väl det Patrick tyckte var intressantast, ett museum om Argyll and Sutherland Highlanders ett infanteri regimente som är knutet till den kungliga familjen numera. Jag tröttnade…militär historia=zzz enligt mig.

Slottet var inte jättestort men det var större en det såg ut på utsidan och det tog ändå sin lilla tid att gå igenom. Det var absolut mindre än tex Vadstena slott. Men trevlig dagstur som sagt. Vi gick en liten sväng ner till Sterling också för att fika lite, hade inte ätit någon lunch och klockan var visst över 4. Själva stan var också mysig och gammaldags, men får nog komma tillbaka och utforska mer och dessutom Wallace monumentet som vi såg en bit bort. 

 
Wallace monument i bakgrunden
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Elin

Välkommen hit! Feel free to explore och lämna gärna en kommentar eller två :)

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela