livinginthesilvercity.blogg.se

En blogg om och av mig :)

Gouzo

Publicerad 2016-11-19 10:16:00 i

 
Andra dagen på Malta bokade vi en busstur till Gouzo. Gouzo är en mindre ö som ligger ca 20-30 minuter med färjan från Malta. Så vi blev upplockade av en minibuss vid hotellet vid 7.30 sedan tog det nog 1.5 timma innan vi faktiskt kom på färjan. Vi hade bokat turen med ett av dessa hop on-hop off bussturer som nu finns i alla tursistställen. Har man någon gång varit i London så vet ni vad jag menar. Och visst man kan tycka att de är hemskt tacky tustiga men man måste ju ändå erkänna att de är väldigt smidga speciellt om man inte vet ngt om stället och man har begränsat med tid. Vi åkte runt hela ön och hoppade av på lite utvalda ställen. Det var väldigt mysigt på Gouzo men man var ju typ hela tiden stressad för man ville se så mycket som möjligt. Vill gärna komma tillbaka och typ hyra bil så man kan se fler ställen mer ordentligt. Det sämsta var nog att vi stressade oss ifrån första stoppet vid Azure Window, vi åkte en liten båt tur men stressade sedan vidare så vi hann inte klättra på klipporna vilket jag tyckte var jättesynd. Mamma tyckte nog inte det var så synd.
 
Vi stannade även i en hantverksby där vi köpte lite glas ifrån Gouzo och jag köpte några fler smycken. De är väldigt duktiga på filigree arbeten så jag köpte två par örhängen och ett halsband, tycker alltid det är lite kul med lite souvernirer ifrån ställen jag varit på men undviker typ kylskåpsmagneter. 
 
Hade nog billigaste lunchen på Gouzo, 2.50 euro för en burgare. Men dagen innan hade jag faktiskt testat maltas specialte. Kanin, har aldrig käkat kanin förut så det var spännande. Köpte även glass som såg ut som en ros. 
 
Gouzo var väldigt vackert, även här fanns det mycket historia. Vi hade dock inte tid att gå in på Världsarvs stället på Gouzo. Var väldigt smala vägar inne i städerna så när man satt på bussen kunde man typ röra vid väggarna. Väldigt duktiga busschaufförer. Vägarna verkade inte riktigt var byggda för bussar egentligen. Men absolut väl värt ett besök. 
ResR
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Elin

Välkommen hit! Feel free to explore och lämna gärna en kommentar eller två :)

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela