livinginthesilvercity.blogg.se

En blogg om och av mig :)

Beamish Museum

Publicerad 2017-03-19 19:08:58 i England,

Igår gjorde jag och Patrick en miniuptflykt kombinerat med en jobb intervju på Beamish. Beamish är ett levande museum som ligger i närheten av Durham. Med närheten så menar jag tåg och en buss bort. Jag hade en jobb intervju för ett sommarjobb där. Tyvärr, är det för en severingstjänst snarare än direkt museum relaterat så det suger ju lite även om catering är kul, hade det ju varit bättre om man kunnat få ett museum jobb istället. Men tänkte att det är ju alltid bra att gå på intervjuer och dessutom en ursäkt för att besöka Beamish. 
 
Beamish är ett utomhus museum som berättar om livet i Norra England under 1820, 1900 och 1940 än så länge. Det är lite som gamla Linköping med en massa olika miljöer ifrån olika tidsepoker. Det går gamla spårvagnar som tar en emellan de olika mijöerna om man inte känner för att promenera. Väldigt snyggt gjort, alla arbetarna har olika tidstypiska kostymer på sig. Det var lite grått och molningt när vi var där men ändå var parkeringen väl packad. Antar att det är jättefullt en fin dag. Verkade vara väldigt mycket barnfamiljer, eller typ farmor & farfar med barnbarn. 
 
Att gå in på Beamish kan vara väldigt dyrt och väldigt billigt. En vuxen biljett kostar 19£, men då gäller den som en årsbiljett så man kan gå in hur många gånger som helst under ett år. Så bor man i närheten så kanske man besöker det oftare, speciellt med barn osv under lov. Men ska man bara gå en gång så är det ju ganska dyrt.
 
Men gillar man historia och vill uppleva lite bullerbykänsla blandat med engelskt landsbygdsmijö och är i krokarna är det defintivt värt ett besök. 
 
Var faktiskt svårare än jag trodde att få ringen att snurra.
På väg in i kolgruvan. En del av gruvan var knappa 4 fot. Alltså drygt 120cm. Skönt att man inte behöver jobba där. 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Elin

Välkommen hit! Feel free to explore och lämna gärna en kommentar eller två :)

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela