livinginthesilvercity.blogg.se

En blogg om och av mig :)

Newcastle Field trip

Publicerad 2017-03-03 19:50:01 i Durham,

Igår var det studie resa till New Castle som gällde. Skulle besöka tre olika musum så var en ganksa full späckad dag. Har inte varit inne i Newcastle ordentligt tidigare men det lilla man såg verkade mysigt. Mycket var ju som de flesta lite större städer men de hade dessutom en hel del mysiga gamla hus insprända här och var. 
 
Första museet vi gick till var Discovery museet. De hade utställningar om allt möjligt. Den intressantaste handlade om immigranter och Newcastle. Inte direkt dagens flytkingar och så utan kollade på var folket i Newcastle faktiskt kom ifrån. Annars hade de också mycket utställningar om teknik och vetenskap. Själva byggnaden var nog finare än själva museet. Men ändå antagligen det bästa museet vi var på. 
 
De andra museet var Hancock museet, som numera heter något annat. Nja, inte min smak. Allting var liksom öppen planlösning och man blandade hej vilt. Alltifrån uppstoppade djur, till stenar och mumier och grekiska och romerska grejer fanns i museet. Det märktes att de inte hade alltför mycket pengar...Flera av djuren såg lite skabbiga ut. Det här museet tillhör Newcastle Universitet. 
 
Det sista museet vi gick till var Baltic Centre. Väldigt fin vy över floden och så om man tog hissen upp till takresturangen. Utställningen vi var intresserade av hette "Dissapearence at Sea" och handlade om flykting krisen i medelhavet. Jag hade inte fattat att det var en konst utställning. Själva temat tyckte jag var jätte aktuellt, och sättet de gjorde de på var intressant. Det fans en intervju med människor som satt i lägret i Frankrike men det enda man såg var deras händer. Dessutom fanns det en VR station där man fick se olika platser som flytingarna kommer till. Dock fanns det bara ett set glasgögon och vi gav upp efter några försök. 
 
Efter museerna gick jag och Meryn och kollade lite i ett shopping center innan vi tog tåget hem. Man vad något mör i fötterna efter att a promenerat hela dagen. 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Elin

Välkommen hit! Feel free to explore och lämna gärna en kommentar eller två :)

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela