livinginthesilvercity.blogg.se

En blogg om och av mig :)

Amsterdam

Publicerad 2018-05-02 22:46:51 i

Spendearde helgen i Amsterdam på en minisemester. Har aldrig besökt Amsterdam tidigare, mellanlandar ju på Schipol nästan varje gång jag flyger hem till Sverige men har liksom aldrig klivit av flygplatsen. Så smidigt att ta sig ifrån flygplatsen, lätt att hoppa på tåget och vara inne i centrala Amsterdam under 30 minuter. Det första man upptäckte när man kom fram var att det verkligen förtjänar namnet cykelhuvudstad. Cykelbanor överallt och cycklister som cyklade som att de ägde stan. De stannade inte för övergångsställ så funderar på om cyklister har företräde i Holland, men vet inte säkert. 
 
Hyrde en lägenhet via AirBnB, bra lägenhet med bra läge ca 20 minuter ifrån centrum av staden. Största överraskningen med lägenheten var nog trapporna upp. Smalaste trapporna och brantaste för att vara ett "trapphus". Tyvärr var det svårt att få en bra bild som gjorde det rättvisa. 
 
Tyvärr var vädret inte det bästa så det var inte jättemysigt att vandra omkring i Amsterdam. Men istället utnyttjade vi några av stadens många museer och Keukenhof. Nästa gång jag besöker Amsterdam vill jag gärna ha bättre väder och hyra en cyckel och se mer av själva staden och även utanför. 
 
Att tänka på om du ska besöka Amsterdam: 
Skaffa Amsterdam kort för att spara pengar på inträden till en del museer. 
OV-kortet är smidigt för att åka med allmänna kommunikations medel, men kostar 7.5 euro till en börja med och om du ska använda det till flygplatsen måsten man ha minst 20 euro på kortet. 
Om du vill besöka Anne Franks musuem boka i förväg!
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Elin

Välkommen hit! Feel free to explore och lämna gärna en kommentar eller två :)

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela