livinginthesilvercity.blogg.se

En blogg om och av mig :)

Museum i Amsterdam

Publicerad 2018-05-02 23:23:52 i

Amsterdam är fullt av museum så det vore synd om man inte besöker iallafall några stycken. Vi hann med två museum på våran resa. En dag spenderades på Rijiksmuseum som är Nederländernas national museum för konst och historia i Amsterdam. Många museum ligger runt det som kallas museum plats. Bland annat detta Van gogh, Stedelijk Museum, Diamant museum och ytterligare konst museer. 
 
Till skillnad från andra länder så är även nationalmuseum belagda med entreavgift, vilket ju kan anses bra och dåligt. Det är ju bra att museum får in intäkter men det relativt högra priset kan också begransa vilka typer av besökare museet får. 
 
Rijiksmuseum hade mycket intressanta saker, vacker konst och olika typer av konst. Deras kanske kändaste föremål är nog jättemålningen Nattvakten av Rembrandt. Såg även mångra andra kända målningar såsom Van Gogh och Vermeer. Själva byggnaden var också väldigt fin även om den inte var den smidigaste att ta sig igenom och skyltningen var inte den bästa. På varje våning fanns det två olika gallerier men man kunde inte gå ett helt varv runt utan man var tvungen att gå ner hela vägen för att byta sida eller allra högst upp för att byta "sida". 
 
På söndagen besökte vi Diamantmuseum eftersom vädret var dåligt och vi missat precis hur populärt Anne Franks hus skulle vara. Diamant museet hade intressanta utställningar om diamant industrin i Amsterdam. Mycket intressant information. Dock så var många av föremålen kopior av de riktiga. Det fanns ju äkta diamanter i utställningarna men många var kopior. Trots allt många av de kändaste diamanterna finns ju i andra samlingar och det skulle vara oerhört dyrt för ett museum att förvara sådana dyrgripar. 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Elin

Välkommen hit! Feel free to explore och lämna gärna en kommentar eller två :)

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela