livinginthesilvercity.blogg.se

En blogg om och av mig :)

Isle of Skye

Publicerad 2019-03-22 00:04:32 i Allmänt,

Resan upp till Skye började med snö och slask. Som sedan övergick till lite mer Narnia-aktigt landskap. På vägen stannade vid Killiecrankie och kollade på Soldier’s Leap. Inte jättespännande men fick klättra bland lite vattenfall så det var i alla fall lite kul. Sedan stannade vi till vid House of Bruar, Harrods of the North. Lyxshopping ute på vischan. Kan ju säga att jag inte köpte något, förutom en kaffe. Vi hade valt att stanna en natt på vägen upp, nu i efterhand vet jag inte om jag tycker det var helt nödvändigt men det gjorde ju att vi hann se saker på vägen så det var ju bra och andra sidan. Hotellet i Fort William var okej, badrummet var svinkallt, frukosten var ok. Verkade som de specialiserat på kinesiska turister då allting stod på Engelska och Kinesiska av alla språk.

Dagen efter drog vi vidare, stannade till vid en utsiktspunkt och kollade in ett snötäckt Nevis kedja och lyckades till och med få en glimt av Ben Nevis. Sedan stannade vi för lunch vid Eilean Donan och passade på att utforska slottet innan vi drog till Isle of Skye. Stannade för några fina bilder längs vägen till Portree. Checkade in på hotellet och gick sedan på upptäcksfärd i Portree. Eftersom det var lågsäsong så var det inte mycket öppet och eftersom vi var på en tight budget slutade det med att vi köpte take-away och käkade på hotellet. Kände oss lagom löjliga på ett ett lyxigt hotell med take-away haha. 

Vi hade bara en hel dag på Skye så den dagen planerade vi ganska tight. Ingen tid för sovmornar på denna semester. Patrick hade bokat in en whisky tour kl 11.00 så vi hade den tiden att passa. Vi hann se delar av the Fairy Pools, dock inte alls så länge som vi hade velat. Sedan en tur till Torabhaig, fick smaka lite whisky, eller iallafall jag. Patrick var DD (designated driver). Efter att ha shoppat lite whisky körde vi till the Old Man of Storr. Lite småjobbig vandring upp, iallfall där regnet hade eroderat stigen upp. Man gick upp på egen risk. Tyvärr regnade det en hel del och molnen hindrade sikten ifrån the Old Man så vi stannade inte särskilt länge, speciellt inte när det började blåsa på rejält. 

Sedan besökte vi andra sidan ön och besökte korallstranden. Vid det laget hade vädret växlat totalt. Från kallt och regnigt på morgonen till strålande vackert väder. Helt plötsligt såg det ut som vi hamnat på någon tropisk strand med vit sand och turkosblått vatten. Bara det att stranden bestod av koraller och snäckor. Sanden var i själva verket finsmulade och slipade koraller.  

 
Innan vi begav oss hemmåt dagen efter drog hade vi ytterligare några stopp att göra. Åkte till the Cave of Gold, men eftersom det regnade och blåste och det stod en varning för att det var väldigt halt, brant och svårt att ta sig ner till grottan så fegade vi ur. Istället åkte vi vidare till en strand där det fanns fotspår ifrån dinosaurier. Dock hittade vi inga. Men när vi åkte till en fossilstrand hittade vi i alla fall lite fossil. Men vägen ner till den stranden var inte heller det lättaste.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Elin

Välkommen hit! Feel free to explore och lämna gärna en kommentar eller två :)

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela